Tuesday, October 6, 2020

Ganko Oyaji Barley Wine

Ganko Oyaji Barley Wine (Baird, Jaapani) alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "BarleyWine / WheatWine / RyeWine" ja hinnang 86 punkti. Untappd ütleb: "Barleywine - American" ja 3,71 punkti

Tootjainfo: "Barley Wine style ales are rich, strong and opulent. They require massive amounts of ingredients and long conditioning times. Our version will put a warming smile on even the curmudgeonliest ‘stubborn old man.’
IBU 90"

Gambrinuse Tartu poe õllekraanist kaasa võetud kraam, sestap puudub silt. Vahtu praktiliselt ei teki. Õlle värvus - tuhmipoolselt tumepruun. 

Aroom. Oi-kui-nurr. Lapsepõlvenurr. KUKEKOMM! Mitte poe oma, vaid ikka kodune. Ploomi- ja õunamahla peal kokku keedetud suhkrusiirup, mille hapukas-magusakas ja samas veidi kõrbenud noot paneb laialt naeratama.

Esmamekk on raskepoolne ja mõrkjas, puidune ja ürdine. Keskmaitse - ploomidžemm, kuivatatud ploomid ja kohvikaramell. 

Lõppmaitse värvub raskemaks, tumepunaseks, ahjus liistakaks kuivatatud ploomimaiuseks. Selline hapukas ja mõrkjas ja magusakas korraga et sa muudkui rebid selle puuviljase rulli küljest tükke ja muudkui mugid ja mugid. 

Järelmekk - rauane, puidune ja raskepärane nagu vana inglise maa-aadliku kummut. Ilma liigsete edvistusteta, raske ja toekas ja usaldustäratav - siia sisse võis oma kuldnaid ja kirjavahetust usaldada küll. Vürtsikas järelõhetus mõjub nagu vahapitser tabaluku peal. Kindel värk ikka.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja veidi kleepja paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Megatasandi rüübe. Esmapilgul rohmakas ja lihtne, kuid süvenedes end kiht-kihilt avav. Üks paremaid ameerikalikke odraveine ilmselt, mida vana Gambrinus on saanud. See stiil vajab aega ja süvenemist, mingeid edevaid tulesid-vilesid siit otsida ei maksa, kuid nautimisvõimalust pakub pühendujal küll
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment