Sunday, October 18, 2020

Roulette Hop Series - TALUS (HBC 692)

Roulette Hop Series - TALUS (HBC 692) (Pühaste, Eesti) prk 0,33 l. alc 6,9 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "IPA - New England" ja hinnang 3,88.

Toojainfo: "Roulette is a series showcasing new and experimental hop varieties.
First edition is featuring 50% Talus hops, previously known as HBC 692 and 50% Mosaic hops."

Väike purk, sildil revolvritrummel ühe humalapadruniga. Kollaka varjundiga vaht täidab 2/3 klaasist ka pole küll kuigi püsiv, kuid haakub mingil määral klaasiseintele. Õlle värvus - veidi hämuselt tumekollane. 

Aroom ... uhhhh ... see on jäme ja jõuline! Sihuke magus, üleküpsenud mango ja sidrunikeeksi vahepealne. Samas aga lööb kuskil nurgast väravasse ka nelgikene ja muskaat ja üks veider piprataoline nähtus nimega timuti pipar, millega alles hiljuti tutvusin ja mille lõhn ei lähe ilmselt iial meelest.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas ning üüratult mahlane, loksudes kõrvadest ja kaelusest lahmatades välja. Keskmaitse tõmbab aga otsad samavõrra kiirelt kuivemalt koomale, maitsepilt muutub hapukamaks ja kuivaks, lausa veidi krobeliseks ja kentsakal moel mõrkjaks. Lõppmaitse tuletab taaskord meelde nii muskaati kui timutipipart, veidi kumkvaate ja greibi sisekülge. Järelmekk kergitab parkiv-mahlase mõrkjuse alt taas esile magusamat, seekord apelsinilaadset mehust-mudrust krobedust. 

Keskmisest siiiipsu raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga Übertaseme rüübe. Supermahlane IPA, mille aga see eksperimentaalhumal värvib nii kentsakaks, et ei suuda ära otsustada, et kas see meeldib või mitte. Aga paganama põnev on see kraam ikkagi! Humalate maailm on ikka imetabane.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment