Thursday, October 29, 2020

Tumeaine Port / Whisky BA

Tumeaine Port / Whisky BA (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 4,42 punkti.

Toojainfo: "Port and Whisky barrel aged version of Tumeaine"

Väike lihtne pudel, aga hõbesilt ja nõrguv vahakaelus löövad piduliku õhustiku. Mustjaspruun sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - maailmalõpumust.

Aroom. See muudab mõtlikuks. Veidi turbane. Sutsu suitsune. Kröömike köömnene (kuskohast see köömen mulle ninna ja meelde ronis?) Rämedalt šokolaadine, kusjuures trühvlikommi-šokolaadine. Omamoodi diskreetne, aga seda võluvam ja mitmetahulisem.

Esmamekk. Magus. Üliväga magus. Vanilli- ja piimašokolaadimagus. Aga samas ka vastukaaluks mõrkjas, röstine ja tihe.

Keskmaitse. Pekaanipähklitega piimašokolaad. Tuletaevasappikuimagus! Ja siis jälle samas pihlaka-pohlane hapukas-mõrkjas toon taga päästmas ja lisakihte loomas.

Lõppmaitse. Seesamihalvaa pähklisiirupiga. Rammus. roppppppumoodi rammus. Kuiv mustsõstravein.

Järelmekk. Kohvilikööri kontsentraat. Rosinakringli kokkuvõte. Mandlihalvaa mustsõstraga.

JÄMEJUMAL KUI MAGUS! ÜLEVÕLLIKAS! Mürgistuseni magus, aga samas nii lootusetult viimse piisani tihedalt täispakitud kõiki muid maitse-elamusi. Seda võiks müüa koos suuuuuure veepudeliga. Et noh lahjendades üks neljale saab väga korraliku joogi. Või siis vähemalt joo vett vahele. Joo VÄGA PALJU vett vahele, lihtsalt selleks et iga järgmist lonksu hinnata osata!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment