Tuesday, October 6, 2020

Wild Monkeys Malt Biker

Wild Monkeys Malt Biker (Eichbaum, Saksamaa) prk 0,33 l. alc 5,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Red Ale / International Amber Ale" ja hinnang 13 punkti. Untappd ütleb: "Red Ale - Other" ja 2,88 punkti

Tootjainfo (läbi guugeltõlke): "Malt Biker's "Beasty Red" - impresses with its pleasantly malty aromatic note, thanks to selected and intensively dried malts. The interesting reddish color is also exceptional, rounded off with a slight bitterness."

Väike purk, sildil tige motoahv, viljapea hambus. Tuhmkollast karva vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib kaua, haakudes tiba ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt merevaigukarva. Aroom on linnaseline, karamelline ja õrnalt metalline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse muutub hapukamaks ja vasetaoliseks, justkui paneks keele peale korraga karamelli ja viiekopkase mündi. Lõppmaitse nihkub taas magusamasse külge, kusjuures lisandub ka eilse kohvi nõrk aimdus. Järelmekk on magusakas ja veidi kare, stiilile sobivalt rauarohke.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga HEA TASEME rüübe. Lihtsavõitu punane eil, aga täidab täiesti ära kõik stiilikohased ootused. Seda võiks ju kuskil pubis suisa mitu klaasi ette võtta.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment