Tuesday, October 20, 2020

Mango Pale Ale

Mango Pale Ale (A. Le Coq, Eesti). pdl 0,75l. alc 5,6%. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - Flavored" ja hinnang ei ole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Pale Ale - American" ja 3,24 punkti.

Tootjainfo: "A. Le Coq Mango Pale Ale on unikaalne rikkaliku maitsega ale-tüüpi õlu. Ehtne mangomahl lisab joogile puuviljasust ja aromaatsust ning kergelt magusa maitsenüansi. A. Le Coq Mango Pale Ale on pidulikus ja eksklusiivse disainiga 0,75 l klaaspudelis.
IBU 20"

Kopsakas elegantne pudel, samavõrra noobel sildikujundus, traathoidisega kork-kork - visuaal on lihtsalt super-puper. Kollaka varjundiga vaht täidab2/3 klaasist, kuid kaob kiirelt. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom - juba kaugelt on üsna ehe mangomahl tunda, lähemalt nuuskide muutub see küll sügisõuntele omasemaks, kuid jääb ikkagi pigem mahlaseks kui tavapäraseks õlleks.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus ning otsekoheselt mangone. Keskmaitse - meeldivalt tasakaalus mõrkjama humalaga ning selle kõrval kulgeva õunase hapuka noodiga. Lõppmaitse meenutab sügisjoonikute, sibulõunte ja mango segamahla, ehk tsuti liiga magusat, kuid siiski väga meeldivat. Järelmekk - magus ja mehune, veidi tihke ja viljalihane, mõrkjas-magusakas ja väga-väga mahlane.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-magus-mõrkja buketiga ÜBERtaseme rüübe! Suur osa sellest kõrgevõitu hinnangust on küll tulenev üllatusest, et suurtootja on midagi nii heal tasemel teinud. Jah, see mango on küll veidi kummaline, pigem mingi segumahla poole kaldu ... noh ja veidi liiga magus kah, kuid kuulge - see on siiski selle tootja kogu ülejäänud sarjast SELGELT eristuv ja mõnes mõttes peajagu üle kraam. JA SIIS - jasiisjasiisjasiis selgub, et A.Le Coq on vaid turundaja. Mitte tootja, vaid edasimüüja. Ja tootjainfot ära toodud pole. Mis on selge sigadus. Aga noh, oma hinnangut ma muutma ei hakka, sest joogi enda väärtust taoline turundus-tüng ei vähenda. 
---
pilt isetehtud

2 comments:

  1. Kas jälle ehk Svyturis, nagu ka Saku Tripel?

    ReplyDelete
  2. https://volfasengelman.lt/en/products/beer/beer-mail/8221/milkshake-mango-pale-ale/
    Siin ka ülejäänud WE õlled, mis nüüd ALC kirjadega letil saada...
    Terv!

    ReplyDelete