Friday, October 2, 2020

Merci, Mon Cherry

Merci, Mon Cherry (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 4,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Fruit", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Pale Ale - International" ja 3,68 punkti.

Tootjainfo: "Sweet and sour light cherry ale"

Väike purk, pruulikoja tunnustilk seekord vihmasel taustal. Tiheroosa vaht täidab 4/5 klaasist ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - hämuselt kuldpunane. 

Aroom on magusakas ja õllede maailmas harvaesineva nüansiga - nagu tugevalt mineraalne allikavesi! Magus kompotikirsine taust jääb üsna leebeks selle põhilõhna kõrval.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magus. Noh veidi hapu ka, aga põhiliselt siiski magus. Keskmaitses tuleb mängu veidi mõrkjamat tooni, mida seoks küll kirsikiviga, kuid mitte kirsi endaga. 

Lõppmaitse on veidral moel suhkruselt magus ja väga kuiv/parkiv ühekorraga, justkui sööks suhkrustatud arooniaid. Järelmekk toob õnneks taas ka veidi hapukamat nooti, mis muudab maitsepildi elevamaks.

Keskmisest kergema kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-magus-hapuka buketiga vasturääkiv rüübe. Jah, ta on omamoodi põnev juba oma lõhna poolest. Jah, tootja lubabki magus-haput elamust ning just seda ta ongi, kõigepealt magus ja siis hapu kah. Kuid kirss ... noh kaua kompotis seisnud versioon ehk.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment