Friday, January 8, 2021

Brew Me A River

Brew Me A River (Tanker, Eesti) pdl 0,44 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Witbier / Belgian White Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Wheat Beer - Witbier" ja 3,35 punkti

Tootjainfo: "Superior witbier
IBU 12"

Keskmist kasvu purk, sildil kaks kummalist molumaski. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - häguselt helekollane. Aroom on kerge ja hapukas, toorest banaani või pigem isegi selle banaani koort meenutav. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magusakas-hapu. Keskmaitse muutub kõvasti magusamaks ja täidlasemaks, kõrvale ujub korralik mõru murune toon. Lõppmaitse - nätske, mõrkjas-magus, veidi nelgiselt vürtsikas ja kuivapoolne. Järelmekk - hapukas-magus, kombucha, kauatõmmanud pärnaõie-kummeli tee ja tikrikompoti segune.

Muutuva kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-hapu-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-hapuka buketiga HEA tasandi rüübe. Nisukas - jah kahtlemata, kuid witbieri ehk belgia nisuõlle stiilist on see ju möödas, kus on apelsinikoor ja koriander? Pigem on tegu saksa-belgia segastiiliga, tugeva kaldega sakslase poole.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment