Friday, January 22, 2021

Melba

Melba (Mallakoski, Soome) pdl 0,33 l. Alc 7,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Flavored / Pastry" ja hinnang poole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Fruited" ja 3,6 punkti

Tootjainfo (läbi guugeltõlke): "Mallaskoski Melba is an impressive and fruity imperial sour from the 100-year-old Mallaskoski brewery. The beer has been made using real mango, peach and raspberry. In Melba, the acidity of sour beer and the sweetness of berries and fruits combine into a sophisticated full-bodied whole, where the best of both worlds stand out. Super fruity and trendy sour delicacy! Ingredients: water, barley malt, wheat malt, oats, mango, peach, raspberry, lactose, hops, yeast. Made by hand, without preservatives. Hops: Azacca. Malt: Pale Ale, Wheat, Oat.
IBU 25"

Väike õlakas pudel, sildil kaunis juugendkujundus. Vali suts ja ülemäärane kogus vahtu räägib siin sellest, et tõepoolest on kasutatud päris mangopüreed. Õlle värvus ja vahu jäljed klaasisseintel on mehuselt tükilised. Aroomis matab vaarikas esmalt kõik enda alla, ajapikku hakkab aga ka virsik esile tulema.

Esmamekk on keskmisest keskmisest raskema kehaga ja hapu, vaarikane ja üsna ühetooniline. Keskmaitse muutub mahedamaks, mangomehu muutub arusaadavamaks ja magusamaks. Lõppmaitse ... jaaaa ... siin on ka virsikupüreed, sellist teralist-tükilist, mõrkjas-magusat ja omapäraselt äratuntavat. Järelmekk - magus ja hapu, mahlane ja kuiv ühekorraga.

Keskmisest raskema kehaga, tugevas ülekarbos ja kuiva paletiga, hapu-magusakas-hapu-mõrkjas-magusakas-hapu buketiga VÄGA HEA rüübe. Tegelikult maitse eest annaks isegi kõrgema hinnangu, aga selle joogi nautimisväärtuse viib alla omapärane ülekarbo.
---
See jook vajab erikohtlemist, külmas hoidmist ja kiirkorras avamist suure klaasi kõrval. Ta ei purska, vaid on nö mõtlikus ülekarbos. Peale avamist annab sulle u sekundi aega, siis hakkab üles kobrutama ja kui teda mitte segada, siis jookseb pool pudelit vahuna välja
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment