Friday, January 8, 2021

Double Punk

Double Punk (BrewDog, Šoti). prk 0,44 l. alc 8,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang 87 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,71 punkti.

Tootjainfo: "Post modern classic reimagined.
The UK’s favourite craft beer – the beer that started it all – gets ramped up to 8.2% for a relentlessly hoppy onslaught that balances a light malt backbone with a citrus-forward and super pithy delivery. Expect plenty of bitterness from the heavy-handed hopping, and a clear golden appearance that invites you in with aromas of grapefruit and zesty fruits.
Double Punk, Double the fun.
IBU 60"

Keskmist kasvu purk, lihtne sildikujundus. Valge vaht täidab ligi pool klaasist, püsides, üsna kenasti ja haakudes ka mõningase pitsjäljena klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kollane. 

Aroom - ojaaaaaa, see lõhn on imeilus meenutus. Meenutus päikeseoojadest humalatest ja küpsetest tsitruselistest ja üliheast õllest. Jah, see lõhn on veidi väsinud, humalad pole enam kõige värskemad, kuid nad on ikkagi HEAD!

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja tugevalt mõru-magus. Selline puiduselt-ürdiselt-okkaliselt mõru, millel on vaigune hapukas nüanss küljes.

Keskmaitse - vürtsikas-mõru. Sellist määratlust kirjutan ma üliharva: "vürtsikas-mõru", aga ta on just selle mõnusa piiri peal, et humal juba närib ja nässerdab su keele kallal, peksab jalaga maitsenäsakesi, kuid veel ei kõrveta.

Lõppmaitse. Taruvaik ja mesilasvaha, suir ja männivaik. Mõru ja nätske, magus ja purakas, jurakas ja pirakas. Väsinud ja ikkagi turjakas.

Järelmekk - vürtsikas-mõru. Hapukas-mõru. Superlahe kohtumine vana vägilasega, kes ei pea pungestama, et sulle muljet jätta. Ta lihtsalt ON!

Raske kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõru-magus-mõru-vürtsikas-mõru-hapukas-mõru-vürtsikas-magusakas-mõru buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE. Jah, see kraam pole enam oma esimeses nooruses, kuid üle tüki aja tuleb meelde, et miks ikkagi oli BrewDog see, kes vana nii paljude jaoks siin maailmanurgas lõi lahti Hea Õlle pühamu ukse!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment