Thursday, January 7, 2021

Kolka

Kolka (Lehe / Nurme, Läti / Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice / Herb / Vegetable" ja hinnang pole välja kujunenud, untapped ütleb "Spiced / Herbed Beer" ja hinnang 3,58.

Tootjainfo: "When brewery from Estonian and brewery from Latvian are brewing together it's only natural to look toward Livonia. Sklandrausis is a sweet pie with Livonian origin, made of rye dough and filled with potato and carrot paste and seasoned with caraway. And if this does not sound like great beer idea, you do not know craft brewers
IBU 35"

Tegu pole omaette hinnanguga, vaid võrdlusega kahe aasta taguse kirjelduse pihta - vaatame mis on selle vembuka joogiga juhtunud peale BB kuupäeva kukkumist.

Vahtu on aja jooksul kõvasti juurde tulnud, täites nii enamiku klaasist kui hakates ka pudelist välja ronima - õnneks aegamisi, kuid ikkagi. Värvus on samamoodi kirkalt erkpunane. Aroom on leebunud, toonase vürtsika põnevuse asemel voogab vastu midagi täidlast ja väärikat, kuhugi odraveini ja šoti eili vahealsesse magusamasse kanti jäävat.

Maitsega on juhtunud umbes sama - toonased vimkalikud maitsehüpped on taltunud, asemele on tulnud rohkem stoilist väärikust, kuid ooooo kas teate KUI head ja mõnusalt vürtsikat väärikust!

Kaks aastat seismist on selle joogi muutnud palju õilsamaks. Jah, veidi ülekarbosse on ta läinud ka, aga see toekas ja karamelline raskepärane eil koos oivalise vürtsise raamistikuga on ikkagi kui vanakooli maal, mida vaataks ikka uuesti ja jälle.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment