Thursday, January 7, 2021

Vanilla Pillow

Vanilla Pillow (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,9 %vol. Ratebeeri liiimääratlus: "Strong Ale - American". Untappd ütleb: "Strong Ale - Other" ja hinnang 4,37 punkti.

Tootjainfo: "Luksuslik ja pehme kange ale, laagerdatud burbooni-, konjaki- ja šerrivaatides koos Madagaskari ja Tahiti vanillikaunadega.
Sisaldab otra, rukist, kaera."

Väike lihtne pudel, ebamäärase disainiga silt ja vahakael. Sentimeetrine tumepruun pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumepunase helgiga mustjaspruun. 

Aroom on tugevalt alkoholine, konkjakilõhn lööb juba üsna kaugelt ninna. Selle taga on küll meeldivalt pehme vaniljeküllane šokolaad, kuid üldmulje on siiski üsna terav.

Esmamekk on raske kehaga ja magus. Magus ja hapukas ja mõrkjas. Kuid peamiselt siiski magus, pruuni suhkru ja piimašokolaadi ja karamell-siirupi magus.

Keskmaits - oooooo ... see on juba hoooooopis teine tera! See, kas teate, on pehme ja ümar ja sõbralik ja tore! Jaaaa, konjakisahmakas käib ikka üle keele, kuid seda koos vaniljese sõbraliku paitusega.

Lõppmaitse. Ahnäe siin see šerritilgake ongi! Kuiv ja marjane, vaoshoitud, kuid siiski äratuntav. Selles šokolaadimeres polegi nii kerge töö en nähtavaks muuta.

Järelmekk - kesköised jutud ei taha iial katkeda. Mis sest et sa oled tegelikult ruumis üksinda, keerlevad su peas mälestuste meres üks mõnus kohtumine teise järel, üks kena vestlus teisega läbisegi. Naeratad nüüd vaiksel omaette ja mõtled, et kui tore oleks seda nüüd taas kogeda, küll siis ütleks veel ilusamini ja kujundaks täpsemalt ning teravmeelsemalt. Aga praegu on see vaid unistus, ilus ja tore mälestus.

Njaaaaaa. Vaata see on nüüd sedasorti jook, millele tahaks väljastada ülikõrged tiitlid ja diplomid ning muud medalid, kuid koos märkega "avage ümbrik kahe aasta pärast". Meeletult hea potentsiaaliga kraam, kuid pisut liiga alkoholine hetkel. Laskem ajal oma tööd teha ja räägime mõne aasta pärast uuesti!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment