Sunday, January 3, 2021

Pühade porter 2020

Pühade porter 2020 (Saku, Eesti) pdl 0,5 l. alc 6,9 %vol. Ratebeer ütleb: "Also Known As Saku Pühadeporter 2016", mille hinnanguks on 30 punkti. Untappd ütleb: "Porter - Other" ja 3,4 punkti.

Tootjainfo: "Spetsiaalse Pühadeporteri pruulimine on Sakus saanud iga-aastaseks traditsiooniks. Loomulikult ei ole aastad vennad ja iga uus laar jõuluõlut on unikaalselt kordumatu elamus.

Pühadeporter on pruulitud unikaalse retseptiga, mida iseloomustab tavalisest suurem kogus karemell- ja kohvilinnaseid ning pikem laagerdumise aeg õllekeldris. Nii saabki tulemus tugevalt röstise maitse, kuivade nootidega ja tugevamalt karamelline – just see, mida õllesõber talvisteks pühadeks soovib."

Proofilkirjadega reljeefpudel, uhke ja pidulik sildikujundus. Kollakaspruun vaht täidab ligi pool klaasist, püsides üsna kenasti. Õlle värvus - kirkalt sügavpunane. Aroom on tugevalt pähkline, magus ja kreemine.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitse - magus, röstine, leivane, kõrbenud rosinate ja pähklite taoline. Lõpmmaitse - magus-mõrkjas ja kreemine, veidi alkoholisoe. Järelmekk - magus, piimakohvi, leiva ja pähklikreemi segune. 

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsikas-magusa buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Klassikaline balti porter, mõnusalt tugeva pähklise nüansiga - seda tüüpi õllesid mõistab meie kohalik suurtootja ikka väga kenasti teha.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment