Friday, January 1, 2021

Skyrjarmur Nr. 59

Skyrjarmur Nr. 59 (Borg, Island) pdl 0,33 l. alc 4,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Fruit" ja hinnang 70 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Fruited" ja 3,85 punkti.

Tootjainfo: "Skyrjarmur (Skyr-Crier) is the 8th of the 13 Icelandic Yule Lads. The Lads are the sons of Grýla and Leppalúði, two of the most hideous ogres in Icelandic folklore. The Yule Lads’ original role was to strike fear in the hearts of children.
A true Spirit of Christmas Past, Skyrjarmur is a full bodied and juicy ale deeply soured with traditional Icelandic skyr and sweetened back by blueberries. After all, skyr has a longer history in Iceland than Baby-Jesus."

Väike lihtne pudel, pruulikojale omaselt lakooniline sildikujundus. Tume, lillaka varjundiga punane vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt samavõra sinakaspunane. 

Aroom on põnevalt hapukoore, vana juustu, keefiri ja mustikat segune. kuna pole olnud juhust skyrri nuusutada, siis ei oska öelda, kas see ongi nüüd see "õige" lõhn, aga omamoodi ja mõnus on see ikkagi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapu ning magus, pisut parkiv ja kommilik. 

Keskmaitse - arooniamarmelaad? Magus arooniamarmelaad -  kas sellist asja tehakse?

Lõppmaitse - metsamustikad ja metsamaasikad, joogijogurt ja Kellukese limonaad. Lapsepõlv noh!

Järelmekk - magus ja mõru, kihisev limonaad ja metsamarja joogijogurt + tubli lonks arooniaveini.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magus-hapukas-magus-mõrkjas-magus-hapu buketiga ÜBERtaseme rüübe! Väga lahedalt jogurtiline ja keeltparkiv joogipoolis, millega oleks väga paslik veenda õlleklaasi kätte võtma neid, kes muidu seda ei teeks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment