Sunday, January 31, 2021

Karksi Tume Kirsiõlu

Karksi Tume Kirsiõlu (A. Le Coq, Eesti). pdl 0,5l. alc 4,6%. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Fruit" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Fruit Beer" ja 2,89 punkti.

Tootjainfo: "Kirsimaitseline pehme ja külluslik tume õlu. Kirsi maitse pehmendab tumedale õllele omast humala mõrkjust ja annab meeldiva, kergelt magusa järelmaitse"

Keskmist kasvu pudel, sildil kirsid. Pruun vaht täidab 3/4 klaasist ja on päris püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumepunane. Aroomis - no kirss, mis kirss, ehkki küll magusa kompotikirsina, aga siiski.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja magus. Keskmaitse - magus-mõrkjas, kirsikompoti vedelik ja veidi rösti. Lõppmaitse - hapukama marjasema tooniga, ehkki peamiseks tooniks jääb magus ... noh nüüd juba ploomikompott. Järelmekk - hapukas-mõrkjas, päris meeldivas tasakaalus ja õnneks vabanenud algsest liigsest magusast.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-magus-hapukas-mõrkja buketiga Väga hea taseme rüübe. Vastab täiesti lubadusele: tume kirsiõlu. Aga vaata seda tahaks vana Gambrinus küll teada, kui vana ja kui kõrge oli see tammepuu, mille otsast kukkus alla kodanik, kes kirjutas sildile midagi "tumedale õllele omasest humala mõrkjusest"?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment