Monday, July 25, 2022

Dark Humor Club - Smoke & Peat

Dark Humor Club - Smoke & Peat (Sori, Eesti) prk 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 3,59 punkti

Tootjainfo: "Bold flavors inspired by the “the water of life”. Imperial Stout brewed with a complex malt base and a hefty dose of peated & smoked malts. Finished with Islay whisky infused oak chips to bring those distinguishable aromas. You can taste smoky coffee and caramel flavors with a hint of that whisky peatiness."

Väike purk, DHC seeria tüüpkujundus seekord tumeroheliselt foonil. Pöidlapaksune pruun vahukiht on üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumedalt kastanpunane. Aroom - meeldivalt ja selgelt turbasuitsune karamell koos vähese viskise puudutusega.

Esmamekk on raske ja magus, turbane ja mõrkjas, alkoholiselt soe, kuid mitte torkiv. Keskmaitse - turbakaramell - mis on vääääga positiivne, et see pole odavas guašises võtmes,vaid vaniljeses tammises kontekstis, mida raamistab karamell ja pihlakas. Lõppmaitse - röstine, kakaone, mõru, kehakas. Järelmekk viskab aga sisse peotäie soolakaramelli ... ehk veidi liiga magusas väändes, kuid siiski meeldivas ning portveinilikus maitsekülluses.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlise paletiga, magus-suitsune-mõrkjas-hapukas-magus-vürtsikas-suitsuse-magusa buketiga ÜBERtaseme rüübe. Selgelt ja klaarilt, kuid mitte matvalt suitsune, täpselt see mida ootad sildilt kirjeldust lugedes. Nõks liiga magus, kuid mitte veel päris häirival määral.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment