Kali (Drunk Monk, Eesti) pdl 0,33 l. alc 1,2 %vol.
Tootjainfo: "mix fermented beverage"
Väike lihtne pudel, ülitehniline sildikujundus, millele pole vaevutud isegi peale kirjutama pruulikoja nime (urr!). Avamisel käib natukese liiga kõva suts, pruunakat hõredat vahtu on veidi liiga palju, lõhnas on kummalist mädamunalist efekti.
Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapu ning veidi magusakas. Keskmaitse - jaa, tõepoolest, see on üsna kena hapukali, leivane ja kuivapoolne. Lõppmaitse muutub nüüd juba päris kuivaks, kuid samas ka veisiseks ja jällegi on siin see ... noh võibolla "mädamuna" on liiga halb sõna, aga sihuke mekk nagu siis, kui keedumuna on siniseks tõmbunud ülemäärase keetmise või kaua hoidmise tagajärjel. Järelmekis viskba huvitavalt kombel keelepärale veidi külma kohvijoogi taolist meenutust, kuid seda ikkagi hapus kontekstis.
Kena katse teha taari, kuid vana Gambrinuse meelest on see kehvalt säiluv kraam juba hakanud rikki minema
---
pilt isetehtud
Üldiselt viitab muna, ehk tegelikult väävli, lõhn stressavale pärmile. Miskit seal käärimise ajal pärmile ei meeldinud. Esimene kahtlusalune on temperatuur (liig kõrge).
ReplyDelete