Sunday, July 10, 2022

Sunrise Over Tallinn

Sunrise Over Tallinn (Põhjala, Eesti) prk 0,44 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double Hazy (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double New England / Hazy" ja hinnang 3,81 punkti.

Tootjainfo: "A DIPA hopped with Spectrum Eclipse, Citra Lupomax, Citra BBC, Mosaic Lupomax, and Mosaic BBC.
Collab with Arpus.
IBU 50"

Keskmist kasvu purk, sildikujundus ... ummmhhh ... päikesetõus dolomiidimustris? Kollaka varjundiga vaht täidab pool klaasist ja püsiv väga kaua, haakudes ka tihedalt klaasiseintele.Õlle värvus - mudruselt kollakasoranž.

Aroom ... miks tuleb esimese mõttena pähe laktoos? Väga magus ja kreemine ja biskviidine. Sellel biskiividisel põhjal sama magusad ananassi ja virsiku läbi ahju käinud viilakad.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus. Keskmaitse - pehme, magus, veidi vaigune, pirnikompotine. Lõppmaitses hakkab vaikselt korjama mõrumat komponenti, keelekülgedel mängib ka pisut humalahammustust. Järelmekk - magus, mõõdukalt mõru, kreemine, vaigune, pärnaõite ja kummeli segune koos maasikamelissiga.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja siidise paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-magus-vürtsikas-mõrkjas-magusa buketiga Väga hea taseme rüübe. Mõneti kummaline kraam. Kui oleks kirjas "milkshake IPA", siis noogutaks pead nii et oimulokid plaksuk kukla taga kokku ... aga praegu küsiks, et kas see Arpuse ülimagus käekiri siin õlles domineerimas?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment