Sunday, December 22, 2013

Atlantis IPA 14°

Atlantis IPA 14° (Kaltenecker, Slovakkia). pdl ,5 l. alc 5,8% vol. liigimääratlus: IPA. Ratebeeri hinne 63, beeradvocate pole veel koondhindeni jõudnud. Muuseas, olgu öeldud, et Gambrinuseni jõudnud versioon erineb nii sildi kui alkoholi sisalduse poolest ratebeeris kirjeldatuga (5,8% vs 6,0%), nii et tegu on uue modifikatsiooniga, mida pole veel kirjas.

Tootjainfo: "inglise tüüpi pinnakääritatud õlu"


Lihtne keskmises suuruses õlu, moodsa läikiva sildi ja kena kujundusega korgiga. Õrn-kreemikat karva vaht täidab pool klaasist, olles alt suuremulline, kuid pinnalt tihke ja sametine. Õlle värvus - õrna uduvinega tumedapoolne kuldoranž. Aroom on karameljas ja kuidagi ... köögiviljane, veidi murune ja inglise humalatele omaselt pisut kõdulõhnane.

Esmamekk on keskmise tihkusega ja intensiivselt magus-mõrkjas. Keskmaitses tulevad esile omapäraselt magusmõrkjad humalanoodid - midagi meekärje, taruvaigu ja metspirni sarnast. Lõppmekk jätkab veelgi sügavamale mõrkjasse poolusse tungimist, muutudes päris korralikult kibekaks ja kreeka pähkleid meenutavaks. Järelmaitse taandub aga mõnusasse hapukas-mõrkjasse puuviljasusse, meenutades sidruni-mandariini džemmi ja apelsinikoore tsukaadi segu.

Keskmisest tihkema kehaga, kergelt kleepja paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-mõrkjas MEGArüübe! Soovitav pakkuda koos rammusama pehmema juustu peente viiludega, mida lasta keelel sulada ja seguneda õllega.
-------------
pilt siit


No comments:

Post a Comment