Thursday, December 19, 2013

Buxton SPA

Buxton SPA (Buxton, UK). pdl 0,33 l. alc 4,1 %vol. liigimääratlus: SPA ehk Special Pale Ale tootja enda määratlus järgi ... kui tegelikkuses ikkagi lihtsalt pale ale. Ratebeeris 91 punkti, beeradvocate pole veel koondhinnet välja töötanud.

Tootjainfo: "A light, refreshing, hoppy pale ale. A showcase for the incredibly aromatic North American hop – Citra. It has a lovely citrus aroma, with juicy fruit flavours in the mouth. Medium bitterness."

Lihtne väike pudelike, mille tuhmsinisel sildil on müüritise kujutis. Erkvalge vaht moodustab napilt mõnemillimeetrise vahukihi, mis on aga see-eest päris püsiv. Õlle värvus - õrna uduvinega helekuldne. Aroom on leebe, kergelt karameljas ja suveõunu meenutav.

Esmamekk on kergeke ja mõrkjas. Keskmaitse muutub intensiivselt mahlaseks ja puuviljaseks, veidi tsitrusjaks, kuid peamiselt siiski õunad ... müüd aga juba sügisõunad. Lõppmaitse annab juurde veidi karameljat tihkust ja korraliku kamaluga sidrunikoorelikku mõrkjust. Järelmekk mõjub väga värskelt, kergelt ja mõrkjas-kargelt, justkui meretuul hommikusel jalutuskäigul.

Kergepoolse kehaga. nõrgalt karboniseeritud paletiga, mõrkjas-hapukas buketiga lihtsake, ent väga värskendav rüübe. Paslik õrnema praekala või siis kanašnitsli juurde.
------------
pilt siit

No comments:

Post a Comment