Saturday, December 14, 2013

Noteckie Korzenne

Noteckie Korzenne (Browar Czarnków, Poola). pdl 0,75 l. alc 5,6%vol. Liigimääratlus: ürdiõlu. Ratebeeril on küll olemas sissekanne, kuid ei ühtegi kirjeldust, beeradvocate ei oma sedagi. Siit moraal - iga õlletootja peaks ise ikka hoolitsema, et tema rüübe oleks peamistes veebikeskkondades olemas :)

Tootjainfo ... veebileht ei tööta:( See-eest õnnestus leida selline kirje: "A pasteurised, dark beer made with spices that are hand-picked by the Czarnków brewers. It is recommended to be served hot in the winter evening, and chilled in summer to quench thirst. Unfortunately, it is generally only available at specific outlet points of the Czarnków Brewery."

ja siis veel: "Drink recipes inspired by Marcina z Urzędowa - living in the sixteenth century physician and herbalist, author, issued in 1595 'Herbarium Polish'. It is, in fact, dark beer, with a set of copyright spices from the hand of our brewers. Great to heat in the winter evenings. During the summer, chilled - will quench thirst.  Available only at points of corporate Brewery Czarnkow."

See õlu algab mitte ainult loost "haruldane ja raskestileitav", vaid karbist! Tegu on ühe omanäolisema pakendiga, mida Gambrinus näinud - nägus pappkarp hoiab suurt kääniskorgiga pudelit nagu väärisasja :) Kreemikas vaht loob sentimeetrise kihi, mis pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tume kreegipunane.

Aroom ... jeeeeebus küll ... see on midagi eriskummalist. Ravimtee ja hõõgvein, aedmeliss ja lavendel, nelk ja rosinadkummel ja raudrohi ... ohhhhh kui palju seda kõike on!!! Seda rüübet võiks tõesti talvel hõõgveini asemel pakkuda!

Esmamekk on keskmise kehaga ja intensiivselt magus-hapukas-aromaatne, lausa muskuselõhnane! Jah tõepoolest selle rüüpe lõhn on nii intensiivne et isegi suu kaudu on võimalik seda tajuda :)

Keskmaitse on üllatus ruudus, see on kirsilehtede ja vaarikavarte maitseline! Magus-mesine-ürdine ja vääääga meeldiv, kuid üldse mitte õllene! Lõppmaitse hakkab juba taanduma natukese mõrkjamasse kanti, meenutades veidi taruvaigu-tõmmist. Järelmekk on aga dunkelile omaselt magus-mõrkjas ning nüüd lõpuks võib öelda, et see klaasitäis oli siiski õlu!

Keskmisest kergema kehaga, kergelt kleepja paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusa buketiga Ülimalt Vahvalt Veider Rüübe! :))) Tõsijutt, seda tuleks proovida ka Eestis toota ja siis hõõgõllena jõulude ajal pakkuda!


--------
pilt siit, kolmikust parempoolne

No comments:

Post a Comment