Monday, December 23, 2013

Rednik Stout

Rednik Stout (Buxton, UK). pdl 0,33 l. alc 4,1 %vol. liigimääratlus: stout. Ratebeeris 93 punkti, beeradvocate pole veel koondhinnet välja töötanud.

Tootjainfo: "This stout ale pours a deep brown-tinted black, with a thick creamy latte head. Aromas of burnt roast coffee, malty molasses, prunes, and a hint of smoke. It is gently sweet & sour, with a moderate bitterness." Sildil mh kirjas, et toode sisaldab nii otra kui nisu.

Lihtne väike pudelike, tumepruun silt. Pruun vaht täidab kolmandiku klaasist, olles peenemulline ja tihe. Õlle värvus - sünkjaspunane. Aroomis on tunda nii lubatud suitsu kui kohvi, melassi ja ploome ei suuda esimese hooga tabada.

Esmamekk on keskmisest kergem ja mage-mõrkjas. Keskmaitse muutub väga intensiivselt röstiseks ja suitsuseks, meenutades kergelt kõrbema läinud röstsaia. Lõppmaitse annab endast juba veidi mahlakamaid emotsioone, siin võib tõesti leida üles kuivatatud ploomid ja mustad rosinad. Järelmekk on kuivapoolne ja õrnalt suitsune.

Keskmisest kergema kehaga, kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga intensiivne kuiv stout. Sobilik pakkuda grillitud seente kõrvale.
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment