Friday, December 13, 2013

Red Rocker

Red Rocker (Cromarty, UK). pdl 0,5 l. alc 5,0 %vol. liigimääratlus: rukkieil. Ratebeeris hindeks 93, beeradvocate koondhinne pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "A Red Rye based beer, recklessly laced with American Hops during the boil and dry hopped after fermentation with more USA and NZ varieties. A real fruity character with a smooth bitterness, perfect to rock your senses to the edge."

Lihtne keskmine pudel, mitmeosaline sildike.Kreemikas vaht moodustab kahe sõrme paksuse kihi, mis on tihe ja püsiv. Õlle värvus - kirkalt kirsspunane. Aroom on linnaseline, karameljas, veidi tolmu ja mulla lõhnaga, meenutades vana muldpõrandaga aita.

Esmamekk on keskmisest sutsu kergema kehaga ning mahedalt magus-mõrkjas. Keskmaitses on rukki nätsket raskust, koduleiva tummisust koos puuviljaste nootidega. Lõppmaitse meenutab rabavett, selline rauarohke ja turbane, raske ja rõske, männiokkane ja sügav. Järelmekk on maavillane ja atsakas kui tubli talusulane, kes oma pahklike kätega rabalaukast vett ammutab, et aganatega segatud rukkileiba alla loputada.

Keskmisest veidi kergema kehaga, tublisti karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magus-hapuka buketiga jõuline rüüpeke. Siia juurde sobiks heeringas sibula ja hapukoorega ning mõistagi kore rukkileib!
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment