Monday, December 30, 2013

Cali-Belgian IPA

Cali-Belgian IPA (Meantime, UK). pdl 0,75 l. alc 6,8%. liigimääratlus: IPA. Ratebeeris pole veel koondhinne, beeradvocate ei tunne üldse.


Tootjainfo: "This beer uses three main hops to provide its aroma; Citra, Centennial and Simcoe from the Yakima Valley in Washington State in the USA. Fruit flavours and aromas such as mango, pineapple, orange and grapefruit are all prominent, with the complex spice flavours from the yeast providing the depth of character of this golden ale. Belgian brewing yeasts have always been exotic in character, while Southern California has been the hub of the great American craft beer revolution, where anything ‘loud’ goes just fine.
FOOD PAIRING: Cali-Belgian IPA matches great with roast pork and crackling, chicken grilled with olive oil, garlic and tarragon, or a pepperoni pizza."


See õlu algab pakendist, täpsemalt elegantsest papptorust, mida sulgeb metall-kaas. Torul kiri "The brewers' collection. Suur traatkinnisega ja veinikorgiga pudel kannab sellele pruulikojale omaselt madalal paiknevat silti, mille üks detail paneb lugupidavalt selga sirgu ajama - nimelt on seda rüübet pruulitud VAID 1200 pudelit ja see siin on nr 576!


Erkvalge vaht täidab 4/5 klaasist, muutudes suuremulliseks ja kiirelt kahanevaks. Õlle värvus - õrna hõljumiga kuldne. Aroom on tõeliselt põnev, siin seguneb belgia pärmi vürtsikas troopiline puuviljasus ja USA humalate särtsakas tsitruselõhn.


Esmamekk on keskmise tihkusega ja väga intensiivselt hapukas-vürtsikas, greibine ja virgutav, kergelt keeleotsa kõhevile ajav ning mänguline kui kassipojake. Keskmaitse paneb lausa vaimustuma - see ehedast ehedam punase greibi maitse lööb lihtsalt silmad särama ja kergel naerma kõkutama, justkui jälgiks selle kassilapse kukerpalle oma saba taga ajamisel. Lõppmaitse sunnib aga tunnustavalt noogutama - oooojaaa - siin on tõesti geniaalselt kokku sulatatud kuldne küllus ja särtsuv värskus, šampanjalik vahutav kergemeelsus ja tõsise õllesõbra jaoks vajalikud intensiivsed toonid ... meie kassike on ära õppinud, kuidas mõne lihtsa trikiga võita kogu seltskonna tähelepanu ja seitsekümmendviis vaimustusohet. Järelmaitse ... see lustakas kapak ei mõtlegi lõppeda, sedavõrra kõrgel olevaid kulme kogu kirjelduse vältel ei mäletagi Gambrinus endal olevat! See on lustakaim flirt vürtside ja puuviljadega, karguse ja värskusega - nii võiks mõjuda klassikaline lõunamaalase ettekujutus paradiisi-aiast, kus on jahe ja värske, purskkaevud ja igavene kerge ülemeelikus. Ning kass, no muidugi on siin ka meie kass, kes igavesest ajast igavesti on noor ja mänguhimuline ning liblikaid taga ajav!


Keskmise kehaga, kuivapoolse mängulise paletiga, hapukas-magus-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga GENIAALNE ÜBERRÜÜBE! Soovitaks siia juurde pakkuda kerget krõmpsuvat jääsalatit vähese parmesani juustu, oliiviõli ja balsamicoga.
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment