Sunday, December 1, 2013

Simko eil

Simko eil (Õllenaut). pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. liigimääratlus - APA. Ratebeeris kanne sees, kuid hindeid veel liiga vähe, beeradvocate jaoks tundmatu.

Tootjainfo: "Hele, tugevalt tsitruseline ja troopiliselt puuviljane eil, mille eriline maitse pärineb ameerika humalalt Simcoe. Pale ale brewed with new school American Simcoe hops, famous for its strong tropical fruity aromas and citrusy flavor."

Lihtne väike pudel, kahvatuvõitu sildike, millel on see-eest tavatult palju infot, kuni toidusoovituseni välja. Valge vaht moodustab kahesõrmese kihi, mis on üsna tihe ja püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. Esmalõhn on metalne, kuid selle hajudes tulevad esile meeldivad humalased-puuviljased noodid.

Esmamekk on keskmise tihkusega ja magus-mõrkjas. Keskmaitse on Simcoele omased troopilised-jõulised-vaigused mõru-magusad noodid. Lõppmaitse annab üsna külluslikku sekvoiametsa vaigust tunnet, järelmaitse kajab veel pikalt tsitruse ja vaigu lainetena.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas buketiga Megarüübe, APA selle sõna üsna stiilipuhtas mõõtmes .... või noh peaaegu et juba IPA. Nõus tootjasoovitusega sinihallitusjuustu sobivuse osas.
----------
pilt siit (kolmikust keskmine)

No comments:

Post a Comment