Friday, December 27, 2013

Humala Padrun

Humala Padrun (Õllenaut). pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. liigimääratlus - american IPA. Ratebeeris kanne sees, kuid hindeid veel liiga vähe, beeradvocate jaoks tundmatu.

Tootjainfo: "Klassikaline ameerikapärane IPA, mille pruulimisel on kasutatud ameerika päritolu Centennial ja Cascade humalaid ning mis on lisaks kuivhumaldatud Cascade humalaga."

Valge vaht täidab üle poole klaasist, olles tihe ja tugevaid vahujälgi jättev. Õlle värvus - uduselt kuldne merevaik. Aroom on huvitavalt lilleline, peaaegu sireliõisi meenutav :) Õnneks taandab selle lillelisuse sidrunväändik ja virsik.

Esmamekk on keskmisest sutsu raskema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse muutub heinaseks ja puuviljaseks, mahlaseks ja vaiguseks - väga meeldiv kombinatsioon vastakaid emotsioone lööb üle keele laineid. Lõppmaitse annab juba kergeid vürtsikaid toone juurde, meenutades kuldseid rosinaid ja kuivatatud virsikuid, kardemoni ja veel mingit ürti, millele ei suuda praegu näppu peale panna. Järelmaitse muutub ootamatult kuivemaks, kuid jääb siiski mõrkjas-magusaks, karameljaks ja pisut karedaks.

Raskepoole kehaga, vastuoluliselt ühekorraga nii õlise kui kuiva paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-vürtsika-mõrkja buketiga MEGARÜÜBE!  Kui magusat parfüümi veidi maha saada, oleks tegu veelgi parem! Soovitaks pakkuda koos mõne vürtsika kalaga, minu poolest kasvõi vürtskiluga.
------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment