Monday, December 23, 2013

Bon Secours Blonde

Bon Secours Blonde (Brasserie Caulier, Belgia). pdl 0,33 l. alc 8 %vol. Liigimääratlus: belgia kange hele eil. Ratebeeri hinnang 71 punkti, beeradvocate järgi 83.

Tootjainfot ei õnnestunud leida.

Omapärase profiiliga reljeefkirjadega ja kääniskorgiga pudel, kollasel sildil maamõisa ja bernhardiini kujutis. Erkvalge vaht täidab 80% klaasist, olles suuremulline ja kiire kaduma. Õlle värvus - kerge uduvinega helekuldne. Aroom on triplitele iseloomulik - pärmine ja vürtsikas, kergelt koriandri ja apelsinikoore lõhnaga.

Esmamekk on keskmise tihkusega ja magus-vürtsikas. Keskmaitse rõõmustab belgia õllede fännaja keelt ja maksa - siin on puuviljast magus-mahlakust, karamelli ja heledaid linnaseid, kreekapähkli mõrkjust ja tublisti vürtsikust. Lõppmaitses võtab sädelev vürts võimust, siin aimdub sutsuke aniisi, koriandrit ja valget pipart. Järelmaitse on supermahlane ja mõrkjalt värske, pomelot meenutav ja isuäratav.

Keskmise kehaga, tublisti karboniseerunud paletiga, magus-vürtsikas-mõrkja buketiga väga nauditavalt värskendav rüübe. Sobilik aperetiiviks koos puuviljavaagnaga.
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment