Friday, December 27, 2013

Frost Bite

Frost Bite (To Øl, Taani). pdl 0,33 l. alc. 6,0 %. liigimääratlus: APA. Ratebeeri järgi on see "american pale ale" ja hindeks 86, beeradvocate'is nimetatakse seda "belgian pale ale", millel pole veel koondhinnet.

Tootjainfot ei leia

Väike lihtne pudel, omanäolise disainiga silt, millel joogi nimi (tõlkes muuseas "külmakahjustus") on 9 erineva logona kujutatud. Õrnalt kreemikat karva vaht täidab 2/3 klaasist, olles tihe ja püsiv. Õlle värvus - õrnalt udune punaka helgiga sügavkuldne. Aroom on muruselt humalane, mille sisse viskab kergelt mesilasvaha noote - lõhnapildi järgi puhas APA.

Esmamekk on keskmisest sutsu kergema kehaga ja mage-mõrkjas. Keskmaitse toob esile kergelt puitunud humalavarte mõrkjuse ja mesilasvaha õrnalt magusa nätskuse. Lõppmaitses muutub juba tugevalt mõrkjaks ja hapukaks, meenutades noori männikasve. Järelmaitse on värske ja pisut rohmakas, mõrkjas-kirbe ja puidune.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud buketiga, mõrkjas-magus-hapukas-vürtsika buketiga megarüübe. Jõuline ja värske, maitseküllane jook oleks paslik koos mõne intensiivsema tihkema juustuga.
------------
pilt siit

No comments:

Post a Comment