Sunday, December 15, 2013

Gregorius Trappistenbier

Gregorius Trappistenbier (Stift Engelszell, Austria). pdl 0,33 l. alc 9,7%vol. Liigimääratlus: quadrupel. Ratebeer annab 95 punkti ja beeradvocate 85.

Tootjainfo: "The first bottles of beer which, since 1 June 2012 The first Variety called Gregorius and is a dark triple with 9.7 vol% Alc."

Lihtne väike pudel, tumedates toonides ajaloolisusele pretendeeriv sildikujundus. Tumekreejas vaht täidab 80% klaasist, muutudes kiirelt suuremulliseks ning taandudes, jättes mõõdukaid jälgi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt mahagonpunane. Aroom on veinine ja puidune, leivakooriku ja kuivatatud ploomide ning jõhvikate järgi lõhnav.

Esmamaitse mõjub keskmisest tihkemalt, magushapukalt ning üsna alkoholiselt torkivalt vürtsikalt. Keskmaitse ... ohhhooo ... kui mitmekihine see jook on! Alguses tundub olevat tegu millegi nelgise ja kaneelisega nagu klassikaline kõrvitsamarinaad ... siis aga lööb jõhvikas koos pohlaga lahti sellise mahlakose, et paneb suu vett jooksma samal ajal kui õlu veel keelt ümbritseb :)

Lõppmaitse kannab aga ette quadruplile kohaseid veiniseid-likööriseid palasid, melassi ja mesikate hõrke nüansse.

Järelmekk on aga suisa ... brändine? Selline teravapoolne, silmi pärani ajav ning hoiatav - et mees, minuga ära mängi :) Soome pohlaliköör tuleb meelde, ning sellele lisandub kodune jõhvika-arooniavein.

Keskmisest raskema kehaga, kleepja buketiga, magus-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga järsuvõitu ÜBERõlu! Siia juurde peaks kindlasti midagi hõrku pakkuma, näiteks tumedas õlles hautatud vutte.
--------
pilt siit

No comments:

Post a Comment