Wednesday, December 4, 2013

Dark nights

Dark nights (Buxton, UK). pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. liigimääratlus: ameerikapärane porter. Ratebeeris 91 punkti, beeradvocate pole veel koondhinnet välja töötanud.

Tootjianfo: "This beer pours a deep chestnut brown, with a billowing cappucino head. It has aromas of forest fruits and a biscuity, malty body. Generously hopped with US varieties."

Lihtne väike pudelike, mustal sildil kuu ja nahkhiired :). Tumekreemikas vaht moodustab napilt sentimeetrise kihi, mis on vaatamata suuremullisusele püsiv. Õlle värvus - tume kastanpunane. Aroom on mõrušokolaadile sarnanev ning samas puuviljane.

Esmamekk on kergepoolne ja suitsuselt magemõrkjas. Keskmaitses kuhjaga kõrvetatud linnaseid ja nendest hoovavat suitsu ning kakaomaitset. Lõppmekk vabastab ameerika humalate vaiguse puuviljasuse, muutes klassikalisel inglise porteri tugevalt ameerikalikuks. Järelmekk on lausa kergelt tõrvane, mõrkjas ja kuivapoolne.

Keskmisest kergema kehaga, kergelt kleepja paletiga, mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga Oivaline Rüübe! Sütes küpsetatud kartulid ürdivõiga oleks siia juurde oivaline valik!
--------
pilt siit

No comments:

Post a Comment