Tuesday, December 31, 2013

Lehe pruulikoja kolmik

Tegu on esimese Eesti mikropruuliga, kes on jõudnud oma disainiga terviklahendina alates karbist kuni klaasi ja sildidisainini. Gambrinus tunnustab!
---------------
Väike India (Lehe pruulikoda, Eesti). pdl 0,33 l. alc 2,7 %vol. Liigimääratlus: IPA

Väike lihtne pudelike, heleroheline sildike. Valge vaht täidab 2/3 klaasist, olles tihe ja püsiv. Õlle värvus - väga vähese hõljumiga tumekuldne. Aroom on mõnusalt humalane, värske muru ja vähese mesise noodiga.

Esmamekk on kerge, kuid siiski mitte vesine. Keskmaitse mõjub värskelt ja kargelt, männiokka ja pisut meloni järgi. Lõppmaitse on mõrkjas-puuviljane, õrnalt hapukas. Järelmekk püsib üsna lühidalt, jääb vaid õrn mõrkjas lehv.

Kerge kehaga, kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magus-hapuka buketiga kerge ja humalane rüübe. Klassikalises mõttes ei kvalifitseeru see rüübe mõistagi küll IPA'ks oma madala alkoholisisalduse tõttu, kuid tegu on suurepärase "uue laine" leiutisega, omamoodi seguga, põimides kokku nt kuldse eili ja IPA parimad omadused. Sobilik kergemate suupistetega, nt heeringavõileivaga.
---------------
Blackmouth Cur (Lehe pruulikoda, Eesti). pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Liigimääratlus:APA

Väike lihtne pudelike, puruunikas silt. Valge vaht täidab pool klaasist, olles tihe ja väga püsiv. Õlle värvus on klaarilt punakas merevaik. Aroom meenutab papaiat ja mingi veidra tajuhäire tõttu ka maasikaid (?)

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja õrnalt magus-mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjalt vürtsikalt karameljas, veidi belgia tripleid meenutav, mango ja ananassi nüanssidega. Lõppmaitse muutub pehmemaks, pisut biskviitjamaks ning pähklisemaks. Järelmekk mõjub väga mahlaselt, puuviljaselt ja mõnusalt värskendavalt.

Keskmisest kergema kehaga, keskmiselt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-vürtsika suurepärase tasakaaluga Megarüübe! Soovitaks pakkuda koos tandoori kanaga.
----------------
Lõbus Njuufar (Lehe pruulikoda, Eesti). pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: BIPAehk must IPA.

Väike lihtne pudelike, must silt. Hallikas-kreemikas vaht täidab 2/3 klaasist, olles tihe ja püsiv. Õlle värvus - klaarilt tume kirsipunane. Aroom on õrnalt hapukalt kohvine ning kõrvetatud karamelli meenutav.

Esmamekk on tihkepoolne ja magus-hapukas-mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjalt karameljas, kõrvetatud linnaseid meenutav ja magus-kreemine, pisut veinine ja tammine. Lõppmekk on juba kergete portveiniste nüanssidega, magusakalt ploomine ja kirsine. Järelmaitse annab mõnusalt kreemise, kohvise ja puuviljase tooni, mis on pikk ja püsiv.

Keskmisest raskema kehaga, õrnalt kleepja paletiga, mõrkjas-magus-hapuka buketiga suurepärane rüübe, mida ei oskaks IPA'ks liigitada, pigem "vana eil" vms. Soovitaks serveerida koos suitsujuustuga.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment