Saturday, December 28, 2013

Santa's Little Helper 2013

Santa's Little Helper 2013 (Mikkeller, Taani). pdl 0,33 l. alc 9,1%. liigimääratlus: belgia kange tume eil. ratebeeris 88, beeradvocate'is veel hindamata.

Tootjainfo: "Water, malt, flaked wheat, dark candi syrup, dark cassonadesukker, hops, spices and yeast."

Lihtne väike pudel, rohelisel sildil seisab jõuluvana punaste saabaste juures väike mehike, Mikkelleri tunnuskaabu peas. Tumekreemikat värvi vaht täidab kolmandiku klaasist, olles tihedapoolne ja tugevalt püsiv. Õlle värvus - vähese hõljumiga tume kirsipunane. Aroom on külluslikult pungis kuivatatud puuviljadest, siin on nii virsikuid kui viigimarju, tumedaid rosinaid ja natuke suitsutatud ploome.

Esmamaitse on raskepoolne ja röstpähkliselt magus. Keskmekk muutub veinilikumaks, meenutades slivovitši ja kreegikompotti, kreeka pähklite tõmmist ja kohvikaramelli. Lõppmekk kaldub melassi ja vanilje poole, kuid muutub kuidagi liiga kergeks ja üheplaaniseks. Järelmaitse on kiire kaduma, jättes maha vaid pähklite ja kohvikaramellikommide magus-mõrkjuse. Belgiapärasust on siin nüüd küll pisut vähevõitu, kuid muidu igati meeldiv suutäis.

Keskmisest sutsu raskema kehaga, kleepja paletiga, magus-hapukas-mõrkja buketiga raskepärane rüübe. Sobilik pakkuda koos mee-sinepi-apelsini marinaadis kalkuniga.
-------
pilt siit

No comments:

Post a Comment