Sunday, December 1, 2013

Sant Erwann

Sant Erwann (Brasserie de Bretagne). pdl 0,33 l. alc 7%vol. Liigimääratlus: mitmeviljaõlu. Kui ratebeer annab vaid 61 punkti, siis beeradvocate tervelt 84.

Tootjainfo: "Lager seven cereals: barley, wheat, organic buckwheat, organic oats, organic rye, organic spelled, organic millet."

Lihtne väike pudel. Silt on ... hmmm ... pühalik :) Valge vaht annab kolme sõrme paksuse kihi, mis muutub suuremulliseks, kuid püsib siiski mõnda aega. Õlle värvus - uduselt kuldoranž. Aroom on puuviljaselt hapukas, meenutades saison-tüüpi pruuliseid.

Esmamekk on keskmise kehaga ja karameljalt linnasetiine. Keskmaitse on ... oooo ... see meeldib Gambrinusele vägagi ... selline tihkelt mahlane, meenutades virsiku- ja kõrvitsamehu. Lõppmaitse avab vürtsisema poole sellest rüüpest, lisades mee ja rosepipra ning kardemoni ja ... hmm, kas melissi? Järelmaitse on mõnusalt ürdine ja mahlane, jättes mulje et see on vist ilma humalateta, mingite muude taimedega tehtud?

Keskmise kehaga, õrnalt kleepja paletiga, magus-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga väga nauditav ja pisut tavatu rüübe. Soovitaks koos pasteedisaiaga.
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment