Sunday, January 12, 2014

Hapkin

Hapkin (Alken-Maes, Belgia). pdl 0,33 l. alc 8,5%. liigimääratlus - belgia kange hele eil ... kas siis mitte tripel? Ratebeeris 82 ja beeradvocate järgi 88 punkti.

Tootjainfo: "HAPKIN has a very good fresh, flowery, Saaz hop aroma, a very big creamy head, a soft malt character, and a spritzy, perfumy fruitness drying toward the finish."

Lihtne väike pudel, heledates toonides sildil vehivad mehed virdesegamise mõladega :) Valge tihe ja püsiv vaht täidab pool klaasi. Õlle värvus - õrnalt udune helekuldne. Aroom on .. jjeeebusss ... mingi veidra tajuhäire tõttu meenutab see Gambrinusele uue värske sauna eesruumi lõhna - kergelt niiske hele puit ja lilleline parfüüm heast šampoonist. Ei-ei - see ei ole "šampoonilõhn", vaid värske ja aromaatne lilleline ning tsitrusjas meeldiv aroom!

Esmamekk on tihkepoolne, helge ja kerge, päikeseline ja puuviljane. Keskmaitse on esimese hooga sidrunheinane, kuid seejärel muutub linnasetihkeks ja mahlast sidrunikeeksi meenutavaks. Lõppmaitses on humala mõrkjamaid noote kõrvuti hapuga, tuues taaskord silme ette sidrunheina ja ka -väändiku. Järelmekk on kerge, kajav ja hele nagu poistekoor päikest täis kirikusaalis.

Keskmisest raskema kehaga, kleepja paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-hapukas-magusa buketiga ÜBERRÜÜBE! Pakkuda võiks koos tillukeste sidrunibesee tükikestega.
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment