Sunday, January 12, 2014

O’Hara’s Leann Follain

O’Hara’s Leann Follain (Carlow, Iiri). pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Liigimääratlus: iiri stout. Ratebeer hinnang on 91 ja beeradvocate oma 88 punkti!

Tootjainfo: "True to it’s name, “Leann folláin” being the Gaelic for “wholesome stout”, our full-bodied extra Irish stout is a fantastic example of how good stout can taste.
Flavours of dark chocolate tones with a hint of vanilla combine with the mild mocha aroma.
Opaque black in appearance with tan head, this luxurious stout has a classic European hop bitterness given a refreshing bite after the chocolate subsides."

Väike lihtne pudel, heledates toonides sildil keldi ornament. Tumepruun vaht täidab 2/3 klaasist, olles üle keskmise tihe ja püsiv. Õlle värvus - mustjalt punakaspruun. Aroomis on kuivatatud tumedaid puuvilju ja iiri kohvi.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja kohviselt magus-mõrkjas. Keskmaitse muutub hapukamaks, röstleiva ja kohvikreemi taoliseks. Lõppmekk viskab sisse ploomikeedise ja kreegiveini noote, segunedes väga meeldiva vanilje ja sidrunikoore tooniga. Järelmaitse on mõnusalt värskendav ja pisut soojendav, magus-hapukas ja mahlakas.

Keskmise kehaga, õrnalt kleepja paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga oivalises maitsetasakaalus überrüübe! Tõeliselt mõnus klaasitäis peale tööpäeva lõppu, võib-olla koos singi-paprika-võileivaga.
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment