Wednesday, January 1, 2014

Püssirohu stout #2

Püssirohu stout #2 (Kaunissaare kodupruul, Eesti). pdl 0,5 l. alc 6,8 %vol. Liigimääratlus: stout

Keskmises suuruses pudel kannab hobipruuli kohta äärmiselt esteetilist, ehkki omamoodi maalähedastes toonides vormistatud silti. Pruunakas vaht täidab pool klaasi, vajudes keskmise kiirusega, kuid jättes klaasiseintele kauneid vahumustreid. Õlle värvus - põrgupunane (ehk siis praktiliselt must). Aroom on hapukalt suitsune, meenutades kustunud tuleaset, tuhka ja tukke.

Esmamekk on tihkepoolne ja mõrkjas-hapukas-magus. Keskmaitse on mõnusalt mitmekihiline, alguses mõjub see hapuka röstleivana, siis aga muutub kuivapoolselt suitsuseks. Lõppmaitse annab aga hoopis rikkalikuma, suitsutatud vaadis hoitud ploomide ja kreegiveini nüanssidega ning pisut kreemika elamuse. Järelmekk meenutab rummikooki ja suitsuploome, kringlikoorikust nokitud kergelt kõrbenud rosinaid ja kuivatatud kirsse.

Raskepoolse kehaga, huvitavalt ühekorraga nii kuiva kui kleepja paletiga, mõrkjas-hapukas-magus-vürtsika-mõrkja buketiga MEGArüübe! Seda soovitaks pakkuda koos väikese killukese mõru šokolaadiga, miks mitte digestiivina.
---------
pilt isetehtud

1 comment:

  1. Paari päeva pärast sai proovitud ka #1, mis oli oma vanemast vennast korduvalt enam karboniseerunud, kuid maitse poolest suhteliselt sarnane. Erinevus seisneb vaid mõnes nüansis - pisut kuivem, vähem puuviljasem. #2 näikse olevat parema lihvi saanud.

    ReplyDelete