Friday, January 10, 2014

Celebration Stout

Celebration Stout (Porterhouse, Iiri). pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Liigimääratlus: imperial stout. Ratebeer pakub 94 ja beeradvocate 91 punkti!!

 Tootjainfo: "A true imperial stout this beer is as black as coal. Velvety smooth, with notes of coffee, chocolate and dark fruit. A generous addition of hops for bitterness adds balance and complexity."

Lihtne väike pudel, kuid silt on väärt omaette kirjeldust - esmakordselt näeb Gambrinus "paremakäeliste õlut" :)) Nii ongi sildi peal kirjas ja selle kinnituseks on sildil sõrmejälg, mis jääb täpselt su pöidla alla, kui pudeli sildi uurimiseks kätte haarad. Ning mis veelgi vahvam, selle reljeefse sõrmejälje keskel on õlleklaas :)

Tumepruun tihe vaht täidab pool klaasi, olles kreemiselt püsiv. Õlle värvus - õrna punaka helgiga must. Aroom on õrnalt hapukas ja sutsu suitsune.

Esmamekk on tihkepoolne ja magus-mõrkjas. Keskmaitse muutub üsna raskeks, kõrvetatud linnaste ja kohvikreemi laadseks, vähese rummikoogi nüansiga. Lõppmekis aimdub tumedaid puuvilju, ploome, rosinaid ja viigimarju, mis kõik on kergelt suitsu saanud. Järelmaitse lisab siia näpuotsaga kaneeli, tublisti röstpähkleid ja tammevaati.

Raske kehaga, kergelt kleepja paletiga, mõrkjas-magus-hapukas-vürtsika buketiga suurepärases tasakaalus MEGARÜÜBE! Soovitaks pakkuda koos pähkliküpsistega.

-----------
Pilt siit

No comments:

Post a Comment