Wednesday, January 15, 2014

Oyster Stout

Oyster Stout (Porterhouse, Iiri). pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Liigimääratlus: iiri kuiv stout. Ratebeer pakub 85 ja beeradvocate 83 punkti.

Tootjainfo: "Brewed with fresh oyster. A smooth drinking aromatic stout with a discernible but unidentifiable aromatic aspect. Not suitable for vegetarians. This gently flavored stout has a roast malt character, full body and an aromatic character from the Goldings hops. Fresh oysters added during the brewing process, lend a discernible yet unidentifiable note."

Väike lihtne pudel, tumeroheline andeka sõrmejäljega silt. Helepruun vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis püsib üpris kenasti. Õlle värvus - kirkalt tume kastanpunane. Aroom on väga rikkalik ja nüansirohke - alguses on kergelt lihakas suitsulõhn, mis muundub šokolaadiseks ning lõpus marjaseks - must ja punane sõstar ja kuivatatud jõhvikas!

Esmamekk on kergepoolne ja magus-mõrkjas. Keskmaitse on suitsune ja ... no lööge mind või neljaks, aga ma arvan end tundvat kerget suitsukala-laadset aistingut (seda eriti nn retronasaalses tajus ehk välja hingates ninapõhjas). Lõppmekk on hapukalt teravapoolne kuid samas rüütatud kreemikasse kesta, meenutades šokolaadikoorikus kuivatatud jõhvikaid. Järelmekk kaob aegapisi hapuka värskusepilvena, jättes keeleservadesse kerge marjameki.

Kerge kehaga, kuivapoolse paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-vürtsika-hapuka buketiga intensiivne rüübe. Ausalt öeldes on see vist esimest korda, kui Gambrinus sai proovida päris austriõlut, enamasti on sellest vanast stiilist säilinud vaid nimi.
------------
pilt siit

No comments:

Post a Comment