Thursday, January 2, 2014

5 AM hoppy red ale

5 AM hoppy red ale (BrewDog). pdl 0,33 l. alc 5,0 %. liigimääratlus: punane eil. Ratebeerist ja beeradvocate'ist pole täna kasu, kuna tegu on tagurpidi-klooniga. Ehk siis mitte ei tehta teise nime all sama õlut, vaid sama nime all tehakse uut õlut. Kui eelmine versioon oli "amber eil", siis kuskil septembris otsustas Brewdog JÄLLE teha vimkat :)

Õrnalt kreemikat karva vaht täidab kolmandiku klaasist, olles keskmiselt püsiv. Õlle värvus - heledapoolne murelipunane. Aroom on mõnusalt humalane, kergelt mesine ja puuviljane.

Esmamekk on kergepoolne ja mahedalt magus-mõrkjas. Keskmaitse annab tunda papaia ja meloni mõrkjas-magusaid toone. Lõppmekk muutub veidi mõrkjamaks, tuues esile veidi vaiguseid ja kreeka pähklile omaseid nüansse. Järelmaitse annab aga ootamatu, kuid delikaatse vürtsika üllatuse.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseeritud paletiga, magus-mõrkjas-vürtsikas nauditav lauaõlu. Ei mingit wow-efekti, kuid ka mitte mingil juhul pettumust. Soovitav pakkuda koos lihtsama pubiroaga, olgu selleks või pelmeenid hapukoorega.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment