Wednesday, January 1, 2014

Imperium Atakuje

Imperium Atakuje (Browar Pinta, Poola) pdl 0,5 l. alc 7,8 %vol. Liigimääratlus: topelt-IPA. Ratebeeris hindeks 89, beeradvocate jaoks pole koondhinne veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Imperium Atakuje - full of hops, strong beer in Imperial India Pale Ale style.

Exceptional, uncompromising ! A huge beer full of the choicest malt and hops to the very top. The Pinta Imperialism in the very flesh. Intensely dry hopped during lagering period. Fermented with the use of Safale US-05 yeast in temp. 18-19°C.

Ingredients: Weyermann® malt:: pale ale, barley diastatic, melanoidinal, Carared®, Carapils®: hops (USA): Zeus/Columbus, Chinook, Centennial, Citra®, Cascade, Palisade®; yeast Safale US-05."

Lihtne keskmises mõõdus pudel, pruunides toonides kaasaegne sildike. Kreemikas vaht täidab 3/4 klaasist, olles tihe ja püsiv. Õlle värvus - punakaskuldne merevaik. Aroom on tagasihoidlik, lastes aimata melonit, meekärge ja männikasve.

Esmamekk on tihkepoolne ja võimsalt mõrkjas-magus, keeleotsa kõditav ja meeliergutav. Keskmaitse muutub intensiivselt meloni ja mesilasvaha taoliseks, lisades siia ananassi torkivat magusust ja värskeltniidetud heina veidi lämmatavat osooni. Lõppmekk on suisa oivaline - siia mahub nii mõrkjas-kleepjat männivaiku kui seedrikäbide tihket aroomi ning üleküpsenud virsikuid. Järelmaitse paneb suunurki kerkima - see rüübe teab kuskohast humalafriigi keelt kõditada, pannes selle mõnusalt surisema ja uue lonksu järele janutama!

Raskepoolse kehaga, kergelt kleepja paletiga, mõrkjas-magus-hapukas-vürtsika buketiga MEGARÜÜBE, mida nõrgemale poisile ei pakukski. Kui ta oleks veel kraad-kaks kangem, tuleks kogu maitselahing veelgi ägedam, kuid praegu ma pakuks seda koos üsna piprase singiviilakaga või piprakurgiga!
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment