Tuesday, January 7, 2014

Tume Quadruple

Tume Quadruple (Manilaiu Mikro Brauerei, Eesti). pdl 0,33 l. alc 11,5 %vol. Liigimääratlus: quadruple.

Tootjainfo: "Rikkaliku maitseprofiiliga õlu, millest võib leida tumedaid ja kuivatatud puuvilju. Aroomis leidub nii puuviljaseid kui lillelikke toone, mis on saavutatud kombineerides Chimay trappistide pärmi väärishumalatega. Seda õlut võib sarnaselt veinidele säilitada aastaid. Maitseelamust täiendavad punased viinamarjad ja muud puuviljad.
Linnased: Pilsner, Abbey, Cararoma, Caramunich. Linnastamata materjal: nisuhelbed, suhkur. Humalad: Pacific Jade, Saphir, Saaz."

Lihtne väike pudel, lihtne, kuid vägagi ilumeelne sildike, mis mh kannab teavet, et see pudel on villitud enam kui aasta tagasi! Vaht on üllatav - sellist kontrasti, et tumeda õlle kohal hõljub klaarvalge vahumüts, näeb harva! Õlle värvus - õrna uduvinega kirsikompoti-punane. Aroom ... ooohhooo ... see on midagi! See midagi on vein, viinamarjadest aetud koduvein! :)

Esmamekk on vägagi tihke ja magus-vürtsikas ... või ilmselt tuleb see vürtsikuse taju hoopis näksivast alkoholist. Keskmaitse paneb mõnust kaela väänama ... et sihukest mekki hobipruul suudab toota, see tuleb Gambrinusele üllatusena! Nagu korralikule quadruplile kohane, on siin veinist magushaput, tammist raskust ja kolm kühvlitäit linnasepehmust. Lõppmekk veab silme juurde naerukurde - oijestas, siin leidub kuivatatud virsikuid ja datleid, viigimarju ja rosinaid. Järelmaitse on veiniselt raskepärane, viinamarjane ja joobnustav.

Väga raske kehaga, kleepja paletiga, magus-hapukas-vürtiskas-mõrkjas-magusa buketiga MEGARÜÜBE! Seda on sobilik pakkuda digestiivina, kõrvale ehk vaid puuviljavaagen. Kui pruulmeistrile üldse midagi soovitada, siis järgmine tasuks proovida tammelaastude lisamist!
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment