Tuesday, January 28, 2014

Citra

Citra (Oakham, UK). pdl 0,5 l. alc 4,6 %vol. Liigimääratlus: APA. Ratebeer järgi 96 punkti ja beeradvocate pakub 88 (kuigi   tootjalehel on jutuks 4,2%vol jook!?)

Tootjainfo: "A light refreshing beer with pungent grapefruit, lychee and gooseberry aromas leading to a dry, bitter finish."

Kumera kaelaga keskmise suurusega pudel, moodsal kleep-etiketil humalapea :) Erkvalge vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis on hõre, kuid püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom meenutab valget sõstart, kiivit ja litšimarju.

Esmamekk on väge kerge ja karge, magushapukas ja virgutavalt värske. Keskmaitse ... oooo ... nii kerge alguse puhul ei ootaks nõnda nüansirohket arengut! Siin on magus-tihket karameljat linnast, mõrkjas-värsket humalat ja magus-hapukat puuvilja, mille puhul on jälle paslik rääkida litšimarjadest ja üleküpsenud kiividest. Lõppmaitse mõjub nagu hommikune ringutus - selline magus ja mõnus ja virgutav ... ja tahaks veel :) Karameljas magus-mõrkjus katab keele mõnusa sooja tekiga ja puuviljane paitus tuletab meelde mõnusaid unenägusid puhkusest mererannas. Järelmekk lisab siia veel ka sutsukese mett ja vürtsikas-mõrkjat suira, pannes senisele maitseretkele väärika punkti.

Kergepoolse kehaga, keskmiselt karboniseerunud paletiga, magus-hapu-mõrkjas-vürtsika buketiga oivalise maitsetasakaaluga ÜBERRÜÜBE! Soovitaks serveerida koos kerge kreveti-avokaadosalatiga.

--------
pilt siit

No comments:

Post a Comment