Sunday, January 19, 2014

Old Numbskull

Old Numbskull (AleSmith Brewing Company, US). pdl 0,66 l. alc 11%vol. Liigimääratlus: odravein. Ratebeeris 100 punkti ja 92 beeradvocate järgi!!!

Tootjianfo: "Old Numbskull is AleSmith’s first barley wine offering. You may find the name "Old Numbskull" curious. Barley wine has its origins in England and tradition is to begin the name with "Old": Old Nick, Old Sampson, Old Jock, etc. Tongue-in-cheek is often the spirit in naming a barley wine. After drinking a glass or two, you may agree that Old Numbskull feels like a fitting description. It also reminds us of the Three Stooges, one of the greatest comedy teams of all time, so it’s meant to bring a smile even before the first taste. Exotic fruit aromas, along with clean ethanol, caramel, honey and toasty notes are present in the nose. At five months of age, the Numbskull flavor begins malty and the hops become more evident from the middle to the finish and linger nicely in the aftertaste. The aroma notes also show themselves in the flavor."

Kopsakas pudel lohaka foolimkaelusega. Silti pole, pruulikoja tunnus-alas ja muu on trükitud otse klaasile. Kreemikas-kollakas vaht täidab kaks-kolmandikku klaasist, muutudes suuremulliseks ja kahanedes aja jooksul, kuid jättes kenakesi jälgi. Õlle värvus - uduselt intensiivne punakas-oranž. Aroom ... ohtõepoolest, see paneb naeratama ... juba pudeli avades puhkeb sellest esile tõeline pilv puuviljaseid ja veiniseid ja kompotiseid lõhnu, mis panevad mõtted liikuma troopilise pidustuse radadel. See tähendab mõnusaimat pummelungi rannamajakeses, ümber niudeseelikutes ettekandjad ja veidi häälest ära viiuliga moosekant.

Esmamaitse ... ohhh ja puhhh ... see paneb silmi sulgema ja palmiranda kanduma. Üks tõmmu kaunitar toob sulle ette pooliku meloni, millesse õõnestatud avausse on puistatud karamellistatud banaanitükikesi. Teine kallab sellesse kuhjakesse tilgakese valget rummi ja banaanilikööri ja kolmas ulatab sulle lusika - head pidusööki, musjöö!

Keskmaitse paneb me valge turisti juba viiulimängijale rahatähti loopima ja lambadat tellima ... mis sest et ta ise tantsida ei oska. Aga see tihke, magus-mõrkjas-kleepjas suutäis, mis söögitorust alla läks, paneb keele laulma ja jalad liikuma!

Lõppmekk näeb kurja vaeva, et juba nokastanud härrasmeest korrale kutsuda  - no nii meelaks ei saa üks mesijook ju ometigi üht ilmanäinud reisiselli muuta! Käed eemale me ettekandjast, rüübake parem veel üks sõõm seda imelist nektarit, milles segunevad eksootilised vürtsid ja puuviljad, lisaks karamell ja mesi.

Järelmekk leiab väsinud mehe võrkkiigest tukkumast, määrdunudvalge kaabu silmel. Las ta siis puhkab, homme on ka päev ... seda enam et sellisele pudelile võib rahulikult korgi peale panna ja homme ka jätkata! Siin jagub maitset ja elamust mitmeks korraks või mitmele nautijale.

Väga raske kehaga, banaan-kleepja kehaga, magus-mõrkjas-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsikas-magus-mõrkja buketiga GENIAALNE HÜPERRÜÜBE (jääb nõks alla kosmilisest :) ). See on pöörane maitseküllus klassikalises kehandis - odravein võib olla karvasem või mängulisem, see siin valis viimase variandi. Ja seda mängu mängiks Gambrinus veel ja veel! :)

Suupisteks soovitaks pakkuda puuvilja-fondüüd valge šokolaadiga, kui midagi sihukest olemas on!?
--------
pilt siit

No comments:

Post a Comment