Thursday, January 9, 2014

Hoponius Union

Hoponius Union (Jack’s Abby Brewing, USA). pdl 0,5 l. alc 6,7 %vol. liigimääratlus: imperial pils ... või oleks õigem öelda "american imperial lager"? Ratebeer annab 99 ja beeradvocate 95 punkti!!!

Tootjainfo: "Hoponius Union harmoniously combines lager yeast fermentation and West Coast IPA hops. Our India style Pale Lager is like a traditional IPA but with a twist - it’s fermented cold and aged for extended periods. A blend of classic American hops creates a huge tropical fruit and citrusy hop aroma. A dry finish accentuates the pleasant bitterness and hop profile. Hoponius Union uses locally sourced ingredients. OG 15.5 Plato"

Lihtne keskmise suurusega pudel, kirju humalaküllane sildike. Valge vaht täidab pool klaasi ja on püsiv. Õlle värvus on kirkalt sügavkuldne. Aroom on fenomenaalselt humalane, midagi sellist ei oskaks ühest laagerõllest iial oodata - seda on tõesti tehtud pigem kui APA't või IPA't. Laager-linnaste mahe aroom on ainult õrnaks taustaks, mille eel troonib korralik vaigune mõrkjus.

Esmamekk on keskmisest tihkema kehaga ja teravapoolselt magus-hapukas. Keskmaitse ... ohjaa ... kui sellised oleks kõik laager-õlled, siis oleks Gambrinus ilmselt jätnud eilide poolele üle minemata! :) Siin on teravat seedrimännilikku vaigusust ja väga tihket mangot, kuldseid linnaseid kolme koti jagu ning kergelt soolakat  põnevat lisamekki. Lõppmekk muutub väga mahlaselt greibiseks ja raskelt oliiviseks. Järelmekk on pikk ja raske nagu esmaspäevane teekond tööle :)

Raskepoolse kehaga, keskmiselt karboniseeritud paletiga, magus-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga MEGARÜÜBE!!! Laagerõlled suudavad siiski üllatada, kui selle tegijaks on ebanormaalsed pruulmeistrid.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment