Thursday, January 30, 2014

Smoked Porter 2012

Smoked Porter 2012 (Alaskan, US) pdl 0.65 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus: "american porter". Ratebeer pakub 99 ja beeradvocate 93 punkti!!!

Tootjainfo: "The dark, robust body and pronounced smoky flavor of this limited edition beer make it an adventuresome taste experience. Alaskan Smoked Porter is produced in limited "vintages" each year and, unlike most beers, may be aged in the bottle, much like fine wine."

Suurepoolne pudel, tumedates toonides sildil põhjapõtrade figuurid. Tumepruun vaht täidab 2/3 klaasist, olles tihe ja vägggga püsiv. Õlle värvus - punanakasmust. Aroom paneb mõnust silmi sulgema - intensiivne hapukas suitsuvine meenutab lausa suitsuahju sisemust, milles on hiljuti sinki suitsutatud. Sellesse lihakasse üldtooni lisandub veel kröömike teravust, meenutades kas kamprit või kuuma eboniiti.

Esmamaitse üllatab oma suhtelise kergusega, kuid suitsune üldtoon on täiuslikult omal kohal. Keskmaitse ... ooohh ... see on hea ... see on linnasepehme ja ümarapoolne nagu armsama kallistus ... magusakas ja õrnalt veinine. Lõppmekk viskab sisse juba veidi šokolaadjaid nüansse, ehkki Gambrinus pole kindel, kas suitsutatud šokolaadi on maailmas olemas :) Suitsuploomid aga on kindlasti ning neid leiab siit rüüpest küll üles. Järelmekk on piiiiik ja püsiv, kuivatatud kirsside ja jõhvikate, suitsuploomide ja karamell-linnaste tihe, üks jõulisemaid järelmaitseid üle tüki aja.

Keskmisest sutsu raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magus-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERRÜÜBE! Siia juurde sobiks suurepäraselt kodune sink ja värskelt ahjust võetud leib ... või siis see magusakas läti pekileib, mida mõnikord laatadel saab.
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment