Sunday, January 5, 2014

Uus pruut tantsima

Uus pruut tantsima (Raba pruulikoda, Eesti). pdl 0,33 l. alc 5,4 %vol. Liigimääratlus: amber ale.

Tootjainfo: "Uus pruut on autentne eestimaine amber ale, mille pruulimisel on kasutatud lisaks odralinnastele ka törts nisulinnaseid, andmaks kergelt omapärast ja üllatuslikku maitsenüanssi. Justkui uue tüdrukuga esimesel kohtingul. Ja nii alati.
Koostis: odra- ja nisulinnased, humal (Galena, Citra, Amarillo), pärm ja vesi
Uus pruut on pastöriseerimata ja filtreerimata õlu, mistõttu loomulik sade on lubatud."

Väike lihtne pudel. Sildist tasub omaette rääkida - väga professionaalne töö, üsna põhjalik info ning naivistlik kujundus on kenasti kokku sulatatud vägagi kaubanduslikuks koosluseks ... ning sildil on koguni triipkood ja pakendipandi ikoonike!

Valge vaht täidab alul 95% klaasist, olles üsna tihe ja väga püsiv. Õlle värvus - õrnalt udune oranžikaskuldne merevaik. Aroom on nõrguke, kuid väga meeldiv - siin on biskviitja põhitooni kõrval mõnus banaanine puuviljasus ja sutsuke pärmisoojust.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-vürtsikas. Keskmaitse muutub üsna intrigeerivaks - siin on vähekese koriandrist vürtsikust, tsipake kreekapähklile omast õlist puidumekki, nisu hapukust ja üleküpsenud aprikoosi magusust. Lõppmaitse jätkab mõrkjas-magusal puuviljanoodil, tugevdades vürtsist kõrvaltooni. Järelmekk mängib pärmi ja biskviidi, india pähklite ja banaani nüanssidega.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusa-hapuka-vürtsika-mõrkja buketiga MEGARÜÜBE! Soovitaks pakkuda koos klassikaliste kiievi kotlettidega.
-----------
pilt siit


No comments:

Post a Comment