Wednesday, January 15, 2014

Super Conductor

Super Conductor (8 Wired Brewing, Uus-Meremaa). pdl 0,5 l. alc 8,8%. liigimääratlus: topelt IPA. 99 ratebeeris ja 90 beeradvocate järgi!!!

Tootjainfo: "Bone dry and ultra hoppy Double IPA. Brewed with 80% more hops than our already extremely hoppy HopWired IPA.
Hops - Lots and lots of New Zealand and American hops
Malt - Golden Promise, Pilsner, Caramalt, Pale Crystal
Yeast - Wyeast 1272 - All American Ale"

Lihtne keskmises mõõdus pudel, elektrisinine abstraktne sildike peaks vist proovima edasi anda mõistet "ülijuht"? :) Valge vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, olles üsna püsimatu. Õlle värvus - kirkalt tumeoranžikas merevaik. Aroom on raskelt humalane, meenutades miskipärast tormi järel randa uhatud adruvalle.

Esmamekk on heleda õlle kohta uskumatult tihke, intensiivselt mõrkjas-hapu ja keeleotsa purev. Keskmaitse ... oooooohhhoooo ... humapõlgurid peavad siit toast küll välja minema, kuid need teised, nood hullud humalapead - jookske kohale ja lükake oma keel välja - igast tilgast jagub kohe mitmele! See hullumeelne vaigune, lausa soolakalt tajutav mõrkjas kleepjus lööb teie maitsemeeled mõlki ja ei lase mõnda aega muule mõelda kui et kipras kulmul süveenda, mis nüüd ikkagi juhtus!

Lõppmaitse keerab keelele väikese sõlme peale ja alustab uuesti - senisele soolakas-mõrkjale lainele järgneb õliselt mõrkjas-hapu, vaigune ja metsikult puuviljane, lausa mangokontsentraadine elamus. See värk on nii mõru, et ta on lausa magus ... omamoodi tajuhäire, kas teate! Järelmekk paneb lausa õlgu judistama - sihandest tormiliselt keelenurki tärisema panevat humalalitakat pole enam ammu tunda saanud!

Raske kehaga, kleepja paletiga, mõrkjas-hapu-mõrkjas-magus-mõrkjas-vürtsika buketiga MEGARÜÜBE!!! Oisasaadan ja taevased väed, sihukest kraami tuleb mõõta mensuuriga ... ja millegi kõrvalepakkumine unustage kohe ära!
--------------
pilt siit

No comments:

Post a Comment