Tuesday, January 28, 2014

Hop Ottin IPA

Hop Ottin IPA (Anderson Valley, USA). pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. liigimääratlus: IPA. Ratebeer pakub 97 ja beeradvocate 90 punkti!!!

Tootjainfo: "Hops. They are the cornerstone of India Pale Ales around the world, and our Hop Ottin’ IPA is no exception. Handcrafted with copious amounts of Columbus and Cascade, this beer is a showcase of bright citrusy aromas, bold grapefruit and pine-like flavors, and the resiny bitterness that hop heads crave. With a brilliant, deep amber color and solid malt backbone, hints of citron, roses, and bergamot climax with a dry, herbal finish in this well balanced interpretation of a West Coast IPA."

Lihtne väike pudel, looduskaunil pildil on ... põdrasarvedega karu :) Õrnalt kreemikas vaht täidab 2/3 klaasist, olles tihe ja megapüsiv. Õlle värvus - kirkalt oranžikas merevaik. Aroom mõjub raskepäraselt, kuidagi ... maaläheselt ja köögiviljaselt, lilleliselt ja küpseleivaselt.

Esmamekk on keskmise raskusega ja magus-hapukas. Keskmaitse annab taas seda mõnusalt koduvillast ja nii nauditavat segu porgandipirukast ja pähkliküpsisest, rosinakeeksist ja melonist. Lõppmaitse muutub mahlasemaks ... kuid hoidku Odin kui Gambrinus seda mahla nimetada oskaks ... ehk mingi kummaline segu mahlasest kaalikast ja meest ja kasemahlast ja kadakamarjadest? Järelmekk on juba lihtsam ja traditsioonilisem, meeldivalt murune ja kastemärg nagu taluhoov suvehommikul.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magus-hapukas-mõrkjas-magus-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusa buketiga, oisajutttt kui nüansirohke ning vaimukosutav MEGARÜÜBE! Siia kõrvale sobiks ehk magus-hapu-vürtsikas tšilliroog ubade ja sealihaga?
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment