Monday, January 13, 2014

Rudasis Biteris

Rudasis Biteris (Dundulis, Leedu). pdl 0,5 l. alc 4,9 %vol. Liigimääratlus: bitter? Ratebeeris pole veel koondhinnet, beeradvocate ei tunne jooki üldse.

Tootjainfo: "Brown biter - a dark ruby color, slightly bitter beer. Dark English malts creates a harmonious blend of toasted bread and nuts feeling that intertwine with expressive hop, conifers and citrus fruits reminding bitterness."

Lihtne keskmises suuruses pudel, tumepruun silt on üsna informatiivne, teatades, et koostiseks on linnased: hele pilsner, Munchner, Brown, CaraRed, Carafa II, Carafa I; humalad: Chinook, Cascade, Bravo.

Kreemikas vaht täidab pool klaasist, muutudes aegamisi suuremulliseks, kuid olles päris tublisti püsiv ning klaasiseintele jälgi jättev. Õlle värvus - õrnalt udune punakaspruun. Aroom on hapukas, leivane ja kuivatatud taliõunu meenutav.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja leivakoorikuselt mõrkjas-hapukas. Keskmaitse jätkab sama korralikku leivamaitset, muutudes veelgi tihkemaks ja mõrkjamaks. Lõppmekk meenutab röstpähkleid ja pannil võiga praetud musta leiba. Järelmaitse jätab päris tugeva, mõrkjashapu jälje suulakke, pannes otsima midagi kõrvalehaukamiseks.

Keskmisest kergema kehaga, keskmiselt karboniseeritud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga jõuline rüübe, mille kõrvale oleks parim pakkuda midagi lihtsat ja tummist nagu praeleiba või grillkana.
-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment