Sunday, January 12, 2014

Tongerlo prior

Tongerlo prior (Haacht, Belgia). pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Liigimääratlus: triple. Ratebeer pakub hindeks 86 ja beeradvocate 86 punkti.

Tootjainfo: "A full-bodied beer with fruity notes that develop into a spicy and slightly flowery bitterness of hops."

Lihtne väike pudel, tumedates toonides kloostrikujutisega sildike. Helevalge vaht täidab 3/4 klaasist, olles tihe ja tublisti püsiv. Õlle värvus - õrna uduvinega kuldne. Aroom on lilleline ja puuviljane, mango ja kumkvaatide lõhnaga.

Esamekk on tihkepoolne ja samtejas, pehme ja köitvalt puuviljane. Keskmaitse paneka lausa ahhetama, kui suud avada saaks, aga ei raatsi ju! Niiii mõnusalt puuviljaküllane, et lausa niutsuma ajab - ainuüksi küpseid banaane leiab siit tubli kobara jagu, rääkimata virsikutest ja ananassist! Lõppmaitses asuvad omale kohale tublid humalad kui turuvalvurid, need painduvate bambuskaigastega vuntsidega härrased, kes üleannetuid ja tüütuid poisikesi välismaalaste juurest eemale peletavad justkui kärbseid halvaaleti juurest. Järelmekk laseb aga miniaretist valla oma pika ja kimeda õhtupalve, mis muuseas tähistab hetke mil miski pole enam keelatud sest paast on lõppenud ja vähemalt kolm kuldset datlit ootavad igat kodanikku ... aga edasiarenenumad tõlgendajad lähevad naudingute teel paaaalju kaugemale!

Tihke kehaga, kleepja paletiga, magus-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magus-vürtsika buketiga ÜBERRÜÜBE! Seesinast lonksukest tuleks pakkuda peale mee-seesami-kana ja enne pahlavaad!
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment