Sunday, January 5, 2014

Grimbergen Optimo Bruno

Grimbergen Optimo Bruno (Alken-Maes, Belgia). pdl 0,33 l. alc 10,0%. liigimääratlus - quadrupel. Ratebeeris 90 ja beeradvocate järgi 84 punkti.

Tootjainfo: "Grimbergen Optimo Bruno is a dark amber-coloured beer, originally brewed as an Easter beer but now available throughout the year. It has a very full bitter-sweet flavour and its great density gives this beer a full, sweet and powerful alcoholic aftertaste. The double fermentation creates a perfect balance between hops and malt."

Madal reljeefkirjadega pudelike, stiilne sildikujundus mängib fööninksi-kujutiega. Kreemikas vaht on seekord lausa kreemjas - väga tihe ja püsiv. Õlle värvus - kirkalt mahagonipunane. Aroom tungib juba kaugelt ninna ja paneb naeratama - see on soe ja jõuline, meelitav ja paljulubav, veinine ja troopiline.

Esmamekk on tihe ja veiniselt hurmav, magus-hapukas ja keeleotsa kaisutav. Keskmaitse paneks suisa ohkama, kuid täis suuga ei saa ju seda ometigi teha :) Siin koondub troopiline puuviljasus ühte punkti, alates mandariinidest ja lõpetades mangoga, isegi kergelt viskaks nagu sisse hurmaad ja paradiisiõunu. Lõppmaitse sunnib maitsjat heldima - nii pehmet ja mahlast paitust tunneb harva. Ehkki alkoholi tihedus on vägagi olemas, ei ole see mitte dominant, vaid esiviiulit mängivad ikka needsamad päikeses hunnitult kümblevad puuviljad, udemeis põskedega virsik ja pikasõrmelised viinamarjad. Järelmekk taandab veidi puuviljapillerkaart, tuues tagatoast kohale kohase pitsati, millega tõestada, et tegu on siiski õllega - humalane nüansike sobib siia nagu suur sõõm missaveini peale armulauda.

Tihedapoolse kehaga, kleepja paletiga, magus-hapukas-mõrkjas-vürtikas-magusa buketiga veinilik ÜBERRÜÜBE! Oijeerum kui mõnus ja naudingurohke on see klaasike! Toitu ei soovitaks siia kõrvale raisata, seda nestet tuleb rüübata kergeks vahejoogiks pearoa ja desserdi vahele.
-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment